onsdag 11 november 2015

STOLT!!!!!

Hej på er!

Jag är så super stolt!
Landgold The Melody of Echo of Love "Helda" har nu fått diplom med sin ägare Helena Henriksson
som arbetande ID hund!Vad är en ID HUND?
JO att vara ID hund är att den sökande/spårande hunden letar efter en specifik individ och inte låter sig luras av dofter från någon annan hund el annan doft från ett annat djur.


När ett husdjur ska eftersökas behövs en noggrant genomtänkt plan och helst en väl fungerande eftersöksgrupp. IDhund och förare är en viktig del i den gruppen och kan hjälpa till med att få fram viktig information om hur djuret rör sig och var den befinner sig. Är det t.ex. en hund som slitit sig med koppel och man befarar att hunden sitter fast kan IDhunden spåra var hunden är. Eller en katt som råkat bli instängd kan också bli lokaliserad av en IDhund. Men oftast är spårarbete den minsta delen i eftersöket.

En IDhund ska vara duktig på att självständigt hitta spår och då givetvis kunna särskilja just det spåret vi letar efter och som matchar doften på smellern. Däremot är det sällan man går särskilt långa spår utan man vill spara på hundens krafter (och sina egna) och endast få indikationer om riktning och sedan med bil ta sig längre fram och möta upp spåret. Hunden ska alltså klara att bli ofta avbruten i sitt arbete och lika glatt gå på nästa gång.

Jag är fruktansvärt stolt uppfödare av Helda och än en gång har Landseer rasen bevisat att den är den perfekta allaround hunden!

Grattis Helena och Helda till denna karriär och jag är en stolt sponsor av detta ekipage!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar