lördag 15 mars 2014

Landgold The Glory of Athena blivande diabetes hund!

Hejsan!
Jag har ju berättat förut att vår avkomma lilla Athena var tänkt till att bli diabetes hund inom 2 år.
Hennes ägare har svår diabetes och vid sin sida har han sin certifierade kompanjon Plankton en Berner.
När Plankton blir för gammal skall Athena ta över och hjälpa Johan med att tala om när han behöver ta insulin, godsaker eller alarmera om Johan har oturen att hamna i diabetes koma. 
Vi har ju en  annan avkomma i Landgold Power of Chanel som på fri basis jobbar hemma med att tala om för familjen när deras lille son får insulin känningar. Något hon aldrig har blivit upplärd till utan bara började göra av egen vilja!
Detta fascinerar mig oerhört och jag kommer att lära mig allt om detta fenomen!

Nu läste jag på Johans Facebook sida att det faktiskt börjar redan nu!!!
Nog för att jag förväntade mig att Athena skulle snappa upp insulinkänningar snabbare än Plankton tack vare hans närvaro och vår erfarenhet tillsammans under utbildningen... men, jag trodde aldrig att en knappt 10 veckor gammal tjej skulle hinna före Plankton med att larma. Det är dock precis vad som hände i kväll. Plankton låg och sov i ett annat rum och Athena i ett hörn i kontoret där vi var, så hon hade ett försprång  Det var dock jag som mätte mig själv först och upptäckte det, då båda sov och Plankton i fel rum dessutom så kan jag inte klandra honom, men så fort jag började röra mig så hon vaknade till så var Athena på mig som ett skott. Hon brukar normalt vara seg i starten nyvaken men nu var det 100% fokus och hon följde mig som en svans in i köket där hon satte sig på min fot och stirrade på mig, samtidigt som Plankton kom ikapp oss. Så fort jag fått i mig dricka så lämnade hon min fot och lade sig en halvmeter bort, fortfarande tittandes på mig, men betydligt lugnare. Jag är galet stolt över henne 


Jag kan tala om att detta gjorde mig så stolt att mitt hjärta höll på att brista!
Nog har hon varit uppmärksam hela tiden sedan hon föddes det lilla knytet och jag har tränat henne med att använda nosen här hemma, men då till att snusa upp godsaker.
Jag och Johan kom överens om att jag skulle träna lite före för att se om hon var intresserad.
Athena älskar att arbeta och nu har hon visat både oss och sin ägare att hon är den blivande diabetes hunden hon var tänkt till!!!

Önskar er alla en suverän Lördag och bilden är på Lilla Athena som är dagens hjältinna!!!
Kram från en stolt Ninna
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar